Hírek, események, érdekességek a zenekar életéből

2018. július 29. 15:44 - MammyPress Média

Szentlászlón jártunk

Mi tagadás: kicsit izgultunk!

Tagcsere után, két órás buli, ismeretlen környezetben... Azzal nyugtattuk magunkat, hogy Zsolti - újdonsült Bermudásunk - minden próbán elkápráztatott minket, és hogy Túrkevére is ismeretlenként érkeztünk, Bunyós Pityu után - mégis szerettek minket!

De azért izgultunk...

Volt is miért, mert bár egy tökéletesen megszervezett rendezvényre - az NKA támogatásával létrejött Malom-Halom Fesztiválra - voltunk hivatalosak, ahol nagy szeretettel fogadtak minket a szervezők, azt azért egy pillanat alatt felmértük, hogy a helyi közönséget jellemzően nem a rockzene, ami felszabadítja!

Mostanáig! Igaz, az idősebb korosztály - a hangerő miatt - inkább a háttérből hallgatott minket, de akadt olyan is, akik a színpad előtti térre merészkedve táncra perdültek! 

És azért is izgultunk, mert a saját hangtechnikusunk nem tudott velünk tartani... Helyettest már nem találtunk... és három gitárt meg a basszust kifelé úgy megszólaltatni, hogy az élvezhető legyen - ez igényel némi rutint, és az sem hátrány, ha az, aki ezt megpróbálja kikeverni, esetleg ismeri a számokat és a zenészeket!

Nos - kár volt ezen görcsölni: a roadcsapatunk a helyi technikussal karöltve legalább akkorát alkotott, mint a zenészek a színpadon: a rendezvény minden pillanata kézbentartott és élvezhető volt!

Szenzációs élmény volt, nagyon jól éreztük magunkat, és úgy tűnik: gyarapodott a Bermuda RockbanD Rajongói Létszám is!  Hálásak vagyunk a szeretetért, amiben részesültünk!

180728_theteam.jpg

Címkék: koncert zenekar
Szólj hozzá!
2018. július 29. 13:21 - MammyPress Média

Zsóóóótiiii - a Kölyök

Nálunk mindig történik valami!

brd_futozsolt_800.jpgMost éppen az történt, hogy a frissiben összerakott - és úgy tűnt: jól működő - csapatból Bagesz rájött: nem tudja egyszerre két zenekarba beletenni szívét-lelkét, mert ahhoz kettő kéne legyen belőle... Érthető okokból a régebbi csapatát választotta, mi viszont ott maradtunk koncertdátumokkal, felvételek közben, mínusz egy gitárossal!

És akkor jött egy srác, aki a fél zenekarnak a fia lehetne, és az ember azt gondolná, hogy a tojáshéj még ott lifeg valahol hátul... és olyat gitározott velünk, hogy kerestük az állunkat! Majd cirka három hét alatt megtanulta úgy a repertoárt, hogy simán lenyomtunk egy kétórás koncertet, pöpecül!

Azt a tradíciót, mely szerint eddig minden tagcsere előrébb vitte a bandát - továbbra is tartjuk tehát! Zsolti, érezd magad jól velünk, és legyen módod úgy csiszolni közöttünk a tehetséged, hogy ez az indítás a nagyok közé emelhessen! 

Ti pedig fogadjátok szeretettel a legújabb - legifjabb - Bermudást: Futó Zsoltot, a Gitár-triumvirátus legfrissebb virtuzát!

 

Szólj hozzá!
2018. május 07. 14:17 - MammyPress Média

Dolgos május

Milyen is lehetne egy hónap, ha a munka ünnepével indul?!?

Mi is készülünk nagy erőkkel, hogy új felvételekkel, és a régi kedvencek mellé új dalokkal is találkozhassatok a koncerteken!

A közös munkát - akár a stúdióban, akár a próbateremben vagyunk - nagyon élvezzük, és nem csak azért, mert gyakorta sörözésbe torkollik, hanem mert mindenkiben ott mocorog az a valami, amitől az egész megtelik élettel!

Hamarosan hallhatjátok majd munkánk gyümölcseit is - de addig is két koncert dátum, ahol azért találkozhattok velünk:

 

 

Gyertek el, ha arra jártok, mert a színpad már nagyon hiányzik mindenkinek, így várhatóan nem lesz hiba se hangban, se hangulatban!

Addig élvezzétek ezt a korai nyarat, amennyire lehet - és hallgassatok sok ZENÉT!

Például Bermuda RockbanD számokat...

 

Szólj hozzá!
2018. március 30. 14:16 - MammyPress Média

Boldog Húsvétot!

Húsvét a Feltámadás ünnepe... Mi arra biztatunk: ebben a négy napban a béke uralkodjon mindenkin! Bármiben is hisztek, bármit is gondoltok a világról: kicsit hagyjuk, hogy most elcsendesedjen körülöttünk!

Legyen benne ünnep, legyen benne szeretet, hit - ha mást nem: önmagatokban! Az mindig jól jön...

És ha úgy éreznéd: így túl sok a csend, akkor ne a világ, hanem a zene hangját húzzátok fel! 

180330_husvet_1.jpg

Szólj hozzá!
2018. március 27. 08:25 - MammyPress Média

(Újjá)Születésnapi koncert 2018

Szorgos munkával teli napok teltek el már a koncert óta - mégis mindenki még a hatása alatt van kicsit. Sorra érkeznek a gratulációk, az elismerések, a "lájkok". Nem rossz érzés, mit ne mondjak....

Azt mondtuk, az a terv, hogy az egykor a Route66 színpadán elvesztett fonalat felvegyük - azt hiszem, kijelenthetjük: ez várakozáson felül sikerült!

Persze, nem dőlünk hátra, van még bőven mit csiszolni, de a koncert hangulata tökéletes volt, és egyben nagyon ígéretes is! Jó lett a csapat... nagyon is jó! 

img_6809.JPG

Igyekeztünk most kicsit szerényebben ünnepelni, hogy ne a "show" vigye el a z estét, hanem valóban a srácok teljesítménye kerüljön előtérbe. Azonban ahhoz, hogy ez ennyire jól sikerüljön, nem volt elég, hogy folyamatosan próbáltak, gyakoroltak, napi szinten összejártak, ha épp ez nem sikerült, akkor videóchaten dolgoztak együtt a fiúk!

Az általatok is ismert - vagy épp: most megismert - arcokon kívül szükség volt a csapat másik felére, akik nincsenek színpadon, de akik nélkül a szombat hangulata elérhetetlen lenne! Mert kell például valaki, aki biztosítja, hogy mindenkit lehessen hallani, megfelelő mértékben. A hangpulton Takács Máté biztosította ezt nekünk, azt gondoljuk: maximálisan kiaknázva a hely, a technika és a zenészek adta lehetőségeket. 

A mindenkit lenyűgöző - és ezen a helyen nem megszokott - fényeket Bíró András varázsolta elő, és bizony: ez érezhetően emelte a hangulatot! A képeket, videókat visszanézve: bármelyik nagy színpadnak kielégítő látvány tárult elénk.

Hogy mindezt visszanézhessük: Kiss Ágnes és Gerhát Bianka fényképei - és a szinte minden jó koncerten jelenlévő - Döbi mester videója örökítette meg az estét.

És ez még mindig csak a felszín, hiszen azt, hogy minden zökkenőmentes legyen, hogy a váratlan helyzetek is megoldást nyerjenek, hogy minden felszerelés - amit Serbán Lali szállított nekünk - a helyén legyen, hogy a gitárcseréknél a zenész csak kinyúljon a másikért... hogy a torta akkor is a színpadra kerüljön, ha az érkezés kapkodásában kivételesen elfelejtettük egyeztetni ennek részleteit... - nos ezt a Bermuda Road Csapat biztosította! Azaz: Keszei Csaba, Balázs András, Ujvári Gábor, Kátai László!

Köszönjük mindenkinek a munkáját! Köszönjük a feledhetetlen estét! És köszönjük nektek, hogy - unalmas közhely lenne azt írni, hogy ti vagytok a legjobb közönség, de - ott voltatok, bizalmat szavaztatok nekünk az estén, és hogy ilyen jó hangulattal fogadtátok a megújult Bermuda RockbanD-et!

Szólj hozzá!
2018. március 15. 16:14 - MammyPress Média

Nemzeti Rocknap

Március 15. - a Nemzet ünnepe, a Sajtószabadság ünnepe… a társadalomkritikáról és szókimondásról ismeretes rock zene számára lehetne-e szebb és fontosabb ünnep?!?

Nos, végignézve az ország ünnepi kínálatát: lehetne! Mert ez az idei ünnep - szeretnénk hinni, hogy csak a választások árnyékának köszönhetően - sok dologról szólt, de az ünneplés, a megemlékezés nem sok szerepet kapott benne! Nem is tudjuk, hogy a szél támadt fel, vagy csak az elesett hősök, esetleg Petőfi és barátai forognak sírjukban és azzal kavarnak ekkora szelet… - nem is csoda, hogy ilyen fagyos lett a hosszúhétvége időjárása!

A magunk módján minden évben igyekeztünk megemlékezni erről a szép tavaszi ünnepről - hol írással, hol dallal - de idén azt gondoltuk: egy csendes főhajtás is elegendő, a politika és a kampány zajában elveszne minden más hang!

Igyekszünk elhatárolódni mindentől, ami nem arról szólt az ünnepen, hogy a történelem egy nagy pillanatára emlékezzünk, és minden mást betudtunk a vélemény szabadságának! S közben tesszük a dolgunk: készülünk, mert hamarosan találkozunk veletek... A zenész dolga a zenélés, a dal… beszéljenek azok helyettünk!

Találkozzunk március 24-én a zenekar születésnapi koncertjén - és április 8-án, amikor mindenki megteheti, hogy véleményének hangot adjon!

Utóirat: Mi egyébként közösen ünnepeltünk! Volt közös élmény, volt babgulyás, sör, volt szeretet és összetatozás... és persze: volt zene is! Ez a mi szabadságunk... Rock'n'roll!

 

Szólj hozzá!
2018. március 10. 15:59 - MammyPress Média

Buli van!

Ha együtt vagyunk, az mindig jó buli!

És mostanában sokat vagyunk együtt: hol Gyöngyösre kirándulunk rádiózni egyet, hol koncerten csápolunk, hol karaoke buliban eresztjük ki hangunkat és a gőzt... és persze: próbák, próbák és gyakorlások!

(Bermuda RockbanD a MaxiRádió Rockfactor műsorában: ELSŐ és MÁSODIK órája)

Együtt, sokat - jó ez így!

A múltkor még egy stúdióba is beugrottunk, hogy a rádió hullámhosszán szóljon egy nóta tőlünk így, ahogy március 24-én hallhattok majd minket! És - minden előkészület nélkül, munkából érkezve - bementünk, felrántottunk egy dalt, ami mostanában épp az egyik kedvencünk, és amely - persze: a körülményeknek köszönhetően messze nem lett tökéletes, de - meglepetésnek lett szánva a Maxi Rádió hallgatóinak, és nektek, akik a Blogunkat követitek! Máshol ugyanis ez a dal - ebben a formában - nem lesz elérhető! 

Fogadjátok szeretettel:  itt meghallgathatjátok!

Hát ezt is kipróbáltuk - és közben: jól éreztük magunkat! Hamarosan készülnek majd az új felvételek, és (ezt is csak nektek áruljuk el!) már a szülinapi koncerten is lesz olyan szám, amelyet korábban még nem hallhattatok!

 

Szólj hozzá!
2018. február 27. 13:03 - MammyPress Média

Találka az Éterben

A média nem szeret minket... Ez nem panasz, inkább afféle szomorkás ténymegállapítás, ami sajnos megesik a rock szakmában!  Általában beérjük azzal, hogy a közönség szeretetét élvezhetjük így is, de azért örülünk minden megkeresésnek, A Rockfactor meghívásának pedig különösen jó szívvel teszünk eleget!

Igen, dobpergés: február 28-án Gyöngyösre érkezünk, ahol a 92.4 hullámhosszán a Rockfactor  adásán keresztül találkozhatunk veletek!

Élő videó közvetítés a stúdióból!
https://www.facebook.com/maxiradiohungary/
A műsorhoz itt lehet csatlakozni!
Gyöngyös FM 92.4 MHz
Androidos telefonnal:
https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_rockfactormaxiradio.maxiradio4
Interneten:
http://maxiradio.hu/MaxiRadio_Live.html

Természetesen készülünk meglepetéssel is - tartsatok velünk!

180228_borito.jpg

Szólj hozzá!
2018. február 24. 15:35 - MammyPress Média

Itt vagyunk!

Bizonyára szép számmal akadtak, akik már nyugtázták: na ennek is vége! Hát - nem! Itt vagyunk, és terveink szerint még jó ideig itt is maradnánk, kicsit talán más felállásban, de annál jobb hangulatban! Mi élvezzük - és remélhetőleg ti is fogjátok!

A blog is csak egy időre állt le, mert szerettük volna, ha jó dolgokat osztunk meg veletek, és őszintén - de az elmúlt időszakban a kettő közül valamelyik mindig hibádzott volna... 

Most azonban itt vagyunk! Megyünk tovább, tesszük a dolgunk... Újra a zene és a csapat a legfontosabb, újra bandázunk, újra élünk és remélünk!

És főleg: dolgozunk! Tervünk és lelkesedésünk temérdek, és mert szeretünk együtt lenni, már csak az a kérdés: a magunk örömére tesszük, avagy osztoztok velünk? 

Találkozzunk 2018 március 24-én a Route66 színpadánál! Vendégeink lesznek az Anonymus60 zenekar, és a Fist Of Norris csapata! 

Kicsit rendhagyóan ezúttal nem hívtunk vendégzenészeket, hogy halljátok tisztán: mit tudnak a fiúk! És kicsit rendhagyó a helyszín is, de - bár csodálatos koncertjeink voltak 2017-ben, mégis - itt, a Route66-ben szakadt meg egy fonál a zenekar életében, hát stílusosan: itt vesszük fel azt!

Nem ígérünk semmit, de egy dolog biztos: a hangulat rég volt ilyen jó, és az ezerszer hallott dalok rég okoztak libabőrt a hátunkon... 

brd_metalllogo_fonix.jpg

 

1 komment
Hírek, események, érdekességek a zenekar életéből
süti beállítások módosítása