Hírek, események, érdekességek a zenekar életéből

2018. március 15. 16:14 - MammyPress Média

Nemzeti Rocknap

Március 15. - a Nemzet ünnepe, a Sajtószabadság ünnepe… a társadalomkritikáról és szókimondásról ismeretes rock zene számára lehetne-e szebb és fontosabb ünnep?!?

Nos, végignézve az ország ünnepi kínálatát: lehetne! Mert ez az idei ünnep - szeretnénk hinni, hogy csak a választások árnyékának köszönhetően - sok dologról szólt, de az ünneplés, a megemlékezés nem sok szerepet kapott benne! Nem is tudjuk, hogy a szél támadt fel, vagy csak az elesett hősök, esetleg Petőfi és barátai forognak sírjukban és azzal kavarnak ekkora szelet… - nem is csoda, hogy ilyen fagyos lett a hosszúhétvége időjárása!

A magunk módján minden évben igyekeztünk megemlékezni erről a szép tavaszi ünnepről - hol írással, hol dallal - de idén azt gondoltuk: egy csendes főhajtás is elegendő, a politika és a kampány zajában elveszne minden más hang!

Igyekszünk elhatárolódni mindentől, ami nem arról szólt az ünnepen, hogy a történelem egy nagy pillanatára emlékezzünk, és minden mást betudtunk a vélemény szabadságának! S közben tesszük a dolgunk: készülünk, mert hamarosan találkozunk veletek... A zenész dolga a zenélés, a dal… beszéljenek azok helyettünk!

Találkozzunk március 24-én a zenekar születésnapi koncertjén - és április 8-án, amikor mindenki megteheti, hogy véleményének hangot adjon!

Utóirat: Mi egyébként közösen ünnepeltünk! Volt közös élmény, volt babgulyás, sör, volt szeretet és összetatozás... és persze: volt zene is! Ez a mi szabadságunk... Rock'n'roll!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bermudarockband.blog.hu/api/trackback/id/tr2813748088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Hírek, események, érdekességek a zenekar életéből
süti beállítások módosítása